Webbplatsens överlägg

Flört SMS

Flörta med SMS – Några tips att tänka på

flirtEn liten flört är väl aldrig fel? Men tänk på att om du tar initiativet till en konversation med någon annan, så ska inte den personen behöva lägga ned en massa tid på att svara dig. Fraser som ”Vad gör du?” eller ”Vad gjorde du i helgen?” skapar bara jobb för den som ska svara. Se i stället till att det du skickar skapar positiva känslor. Det kan vara allt från en rolig bild, något spännande som hänt dig eller varför inte ett skämt (till och med ett dåligt sådant kan få någon att dra på smilbanden!)? Tipsa om våra “Roliga SMS” vetja!

Samtidigt är ju tanken att du ska verka intresserad av motparten också. Om du bara skickar meddelanden relaterade till dig själv kan det skapa viss förvirring hos mottagaren. Men – återigen ska man undvika ”Hej!”, ”Allt bra?” och så vidare som snabbt blir tråkigt och ofta stannar då din flört vid bara messande. Gör något oväntat! Varför inte skriva ”Jag såg ett middagsrecept i en tidning idag som verkade grymt! Har du lust att laga det med mig? Ikväll kl. 18?”

Ett dåligt tecken är om personen inte svarar på det du skickar, eller hela tiden tar väldigt lång tid på sig att svara. Då kan det till och med vara en idé att fundera på att ”släppa” personen i fråga. Är man intresserad så svarar man naturligtvis så snart man kan. Det finns visserligen en hel vetenskap om hur länge man ska vänta med att svara för att inte verka för angelägen och så vidare. Generellt sett bör du dock tänka att det är här och nu som gäller. Skicka meddelanden när du har tid och lust i stället för att fundera i dessa termer.

Håll din flört enkel och positiv

Ett bra tecken är om personen ställer motfrågor eller svarar i princip direkt när du messar. Skulle det även vara så att svaren är långa brukar det ibland kallas för tecknet med stort T! Ett annat positivt inslag är om du ofta får meddelanden som ”skickats fel”. För om vi ska vara ärliga, hur ofta skickar du något fel till en person du gillar? Det kan då betyda att personen gärna vill höra av sig till dig utan att det ska verka för uppenbart.

Gör det enkelt om målet är att få träffa personen. Skicka inte ett SMS varannan minut med fraser som ”Hur mår du?” eller ”Hur är din dag så här långt?”. Ta initiativet med till exempel: ”Ska vi ses ikväll? Bio kl. 21?” eller något liknande. Du löper förstås risken att personen inte är intresserad och säger nej (händer det återkommande så är det förstås ett ännu tydligare tecken!). Men – i slutändan vet du då att detta är ett ”lost cause”.

Vi var lite inne på positiva känslor i början. Det tål att understryka igen. Tänk på att inte ”gnälla” över din jobbsituation eller annat som du upplever som mindre bra i ditt liv. Ta det med en kompis i stället. En positiv attityd i allt du skriver, komplimanger och/eller anspelningar på kärlek (eller sex, men här får man förstås ha lite fingertoppskänsla!) fungerar oftast lika bra i ett textmeddelande som ansikte mot ansikte!

Upphovsrätt © 2024 . Alla rättigheter förbehållna. | Intuitive child av Peter Wallman